merchantLogo

Triar com ens alimentem és un dret, no un privilegi

La pandèmia està colpejant durament els que ja eren els perdedors, els més fràgils, els que ja tenien dificultats per mantenir-se a flotació, els que no han arribat a l'escut social, ni ja tenien el suport dels seus propis mecanismes de protecció, desgastats en l'anterior crisi del 2008.

Gràcies a la teva col·laboració ajudaràs a que 77 famílies tinguin l'alimentació assegurada. 

33.526

Donacions

15.830 €

Donats de 15.830 €

100%

Finançat

Alimentació per a famílies en risc d'exclusió
ESPANYA

Una campanya de

logo

77

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

250

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Tot i que l'augment de l'exclusió s'ha produït de manera generalitzada en tota la població, a "Anàlisi i Perspectives 2021" s'identifiquen els col·lectius sobre els quals la crisi ha tingut més impacte. És el cas d'un col·lectiu tradicionalment afectat, el de famílies amb nens i adolescents al mig. Les dificultats que comporta la criança, i la feblesa de l'atenció pública a les famílies amb menors a càrrec, augmenten el risc d'exclusió social en aquestes llars, que és del 27% de les parelles amb fills enfront del 18% entre parelles sense fills, indica aquest treball. Aquesta incidència és molt més acusada si es tracta d'una família nombrosa (47%) o d'una llar monoparental (49%), especialment quan el principal és una dona.

A través del programa "Dret a l’alimentació-Jo com tu" Càritas facilitara a les famílies en situació d'exclusió els recursos per tal de que puguin accedir a l’adquisició d’aliments o productes de primera necessitat, en funció de la seva situació socio-econòmica i composició familiar.

Es tractarà de targetes moneder o targetes recarregables o, en el seu cas vals bescanviables per productes de primera necessitat dels comerços locals o, en els casos en que no es pugui fer amb els medis anterior, mitjançant aportacions monetàries per l’adquisició d’aliments o productes de primera necessitat.

Actualitzacions i enllaços

Càritas Catalunya  #JOCOMTU (web)

Objectius de la campanya
  • Garantir l'alimentació adequada i saludable.
  • Dignificar l'accés a l'alimentació i prevenir l’estigmatització de les persones.
  • Fomentar l'autonomia de la persona a través de l'autogestió dels recursos econòmics disponibles.
  • Cultivar l’hàbit d’administrar el pressupost familiar, i promoure la millora de l'economia domèstica i l'alimentació saludable, planificació de menús, evitar el malbaratament, compra en família, adaptació a les necessitats dels diferents membres de la família.
Activitats

En funció de les necessitats de cada família, es realitzen models d'acompanyament diferents.

  • Per a persones amb una situació d’exclusió severa o cronificació, es desenvolupa un pla de treball per escrit, on s’adquireixen compromisos concrets revisables en el temps. Es treballa amb la persona varis aspectes i se li faciliten eines per poder portar a terme el seu pla de treball. La revisió d’aquest pla serà de caràcter mensual.
  • Per a les persones que pateixen una situació d’exclusió sobrevinguda, com per exemple la pèrdua imprevista de la feina per motius del COVID-19, o altres circumstàncies similars. Es preveu intervencions puntuals i sovint destinades a oferir un suport emocional a la persona que està passant aquesta situació per tal que se senti ajudada fins que puguin recuperar la seva normalitat, que es preveu que sigui amb un període de temps relativament curt.
Qui es beneficiarà?

Persones i famílies en situació d’exclusió sobrevinguda donada la situació de pandèmia per la COVID-19 acollides a les 10 Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare