merchantLogo

La petjada del càncer deixa sensació de solitud i abandonament i, en molts casos, també seqüeles físiques o emocionals. 

Col·labora per donar resposta a les necessitats de les persones que han superat el càncer per resoldre les qüestions que se'ls plantegen en començar una nova etapa: el després del càncer.

19.855

Donacions

9.651 €

Donats de 10.000 €

97%

Finançat

Acompanyament a persones que han patit càncer
ESPANYA

Una campanya de

logo
campaignImage
Descripció

A Catalunya hi ha més de 110.000 persones que han superat o cronificat un càncer. Aquesta xifra augmentarà anualment un 1,7% en dones i un 1,6% en homes. L'empremta del càncer deixa sensació de solitud i abandonament i, en molts casos, seqüeles físiques o emocionals i, a més, es tradueix en una gran dificultat per accedir a llocs de treball així com a molts serveis: assegurances, productes bancaris o mútues en són alguns exemples. Amb aquest escenari, les persones afectades han de reprendre la vida diària i laboral.

La FECEC ha posat en marxa el projecte “Després del càncer” per ajudar les persones que, després del tractament, necessiten informació, recursos i eines per superar les necessitats que hi ha en aquesta nova etapa. El projecte inclou un espai digital #DESPRÉS DEL CÀNCER d'informació, continguts i serveis que actua com a espai de trobada per a les persones que han superat el càncer i el seu entorn més immediat. Resol els principals dubtes i necessitats que sorgeixen a la vida quotidiana per a una persona que ha superat la malaltia. La persona és receptora, però també té veu. Permet compartir experiències concretes de les persones afectades. S'adreça a l'usuari de manera interactiva, intuïtiva, dinàmica i rigorosa. L'espai està en català i castellà, i compta amb una actualització constant i la col·laboració d'experts en l'elaboració de continguts amb l'objectiu de ser una plataforma contrastada.

Per ajudar les persones a l'àmbit laboral, s'ha desenvolupat el servei d'orientació laboral “Reprèn”. Es tracta d'un servei d'orientació laboral gratuït adreçat a les persones que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les necessitats físiques i emocionals derivades de la malaltia.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya
  • Donar resposta a les necessitats de les persones que han superat el càncer i el seu entorn per resoldre les qüestions que se'ls plantegen en començar una nova etapa: el després del càncer.
  • Acompanyar i recolzar les persones que han patit un càncer i busquen una feina adaptada a les seves necessitats físiques i emocionals.
Activitats
  • Mantenir i actualitzar l'espai digital #DESPRÉS DEL CÀNCER. La plataforma es va llançar el 13 de juliol del 2017. Els continguts s'actualitzen mensualment. L'espai digital està dividit en apartats que cobreixen els àmbits: "Com estic" "Em cuido", "Comparteixo", “M'organitzo”. Compta amb testimonis de persones que han superat la malaltia i articles i opinions d'interès, i també posa a l'abast de tota la ciutadania l'ampli ventall de serveis que aglutina la Federació a través de les entitats membres.
  • Oferir orientació laboral a través del servei “Reprèn”. Aquest es desenvolupa mitjançant treballadors socials a tot el territori català.
Qui es beneficiarà?

Les persones que han patit càncer podran resoldre les qüestions que se'ls plantegen en començar una nova etapa: el després del càncer.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare