merchantLogo

Cap rebost buit

Els Bancs d'Aliments estan passant per un moment molt complicat a causa de l'actual context d'inflació. Des del mes d'abril passat s'ha reduït en un 12% la quantitat d'aliments distribuïts per persona. I des de l'inici d'aquest 2022 torna a repuntar el nombre de persones ateses, que havia començat a baixar un cop passat el pitjor de la pandèmia.

14.333

Donacions

7.019 €

Donats de 7.033 €

100%

Finançat

Cap rebost buit
ESPANYA

Una campanya de

logo

150

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

300

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

El preu dels aliments s'ha incrementat de mitjana un 14,4%, però la pujada de determinats aliments com l'oli de llavors puja fins a un 67% i la llet i els ous prop d'un 20% (INE). D'altra banda, l'informe dut a terme per l'European AntiI Poverty Network situa Espanya com el quart país europeu amb més risc de pobresa i amb una taxa de pobresa material extrema que ja supera el 10% de la població.

Els Bancs d'Aliments són organitzacions independents, apolítiques, aconfessionals i sense ànim de lucre, que tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament, recuperant excedents alimentaris, i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments, a persones en situació de precarietat alimentària del nostre entorn.

Recuperen els aliments que són aptes per al consum humà i conserven totes les propietats nutritives per a l'alimentació humana, però que dins dels circuits comercials actuals s'havien de malbaratar, i distribueixen els aliments a través d'una gran xarxa d'entitats socials homologades i que garanteixen el repartiment dels aliments de manera gratuïta, digna, justa, equitativa i sostenible.

Actualitzacions i enllaços

Banc dels Aliments (web)

Objectius de la campanya

Col·laborar en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i recuperar els excedents alimentaris per prevenir el malbaratament alimentari.

Activitats
  • Comprar, emmagatzemar i classificar els aliments recuperats i recollits pel Banc per repartir-los entre les persones necessitades.
  • Distribuir diferents entitats socials que atenen principalment famílies en situació de pobresa com altres col·lectius en risc d'exclusió social.
Qui es beneficiarà?

Famílies en situació de pobresa i altres col·lectius en risc d'exclusió social. L'any 2021, els Bancs d'Aliments han atès 255.413 persones.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare